همشهری آنلاین: اینترنت از نگاه بسیاری از کارشناسان بین ۱۰ دستاورد برتر بشر پس از زبان، آتش، چرخ، برق و ... قرار دارد، زیرا سبب ایجاد بزرگترین تحول در زندگی و ارتباطات شده است و اما ایران در کجای این معادله قرار دارد.

اینترنت

به گزارش ايرنا، همزمان با برنامه ریزی وزارت ارتباطات برای بهره برداری از نسل سوم و بالاتر اینترنت برای پاسخگویی به نیازهای روز کاربران و توسعه کشور، محمود واعظی وزیر ارتباطات توسط برخی نمایندگان تهدید به استیضاح شد.

در حالیکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چندی پیش گزارش داده بود که کاربران فضای مجازی در ایران مجبورند بیشترین پول را در جهان بابت اینترنت بپردازند، یگ گزارش تازه انتشار بین المللی به قعر نشینی این دستاورد بزرگ بشری در کشور اشاره می کند.

براساس اعلام این مرکز، هزینه اینترنت در ایران دو برابر افغانستان و ٣٥٠٠ برابر ژاپن است.

اما داستان وقتی برای کاربران اینترنت فوق‌العاده گران در ایران جالب‌تر می‌شود که پایگاه نت ایندکس رتبه میانگین سرعت اینترنت در کشور ما را ١٦٩ اعلام کرده و فقط 23 کشور بعد از ایران قرار دارند.

برای اینکه زحمت مقایسه سرعت اینترنت در ایران را با کشورهای پیشرفته‌ای مانند کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور که در صدر پرسرعت‌ترین قرار دارند، نکشید، کافی است بدانید سرعت اینترنت در کشور ما حتی پایین‌تر از لیبی و افغانستان جنگ زده است.

براساس ارزیابی های صورت گرفته، در حالیکه متوسط سرعت اینترنت در ایران ٦٣/٠ مگابایت گزارش شده، کاربران در افغانستان چندی پیش شاهد ارتقای سرعت از ٨٣/٠ مگا بایت به بالاتر از یک مگابایت بودند.

از دیگر سو، اریتره جنگ زده و کوبا از جمله کشورهایی هستند که پس از ایران لاک پشتی‌ترین اینترنت را در جهان دارند و کره شمالی هم که هیچ ارتباطی با این فناوری ندارد.

همزمان با قعرنشینی ایران در این زمینه، کاربران اینترنت در ترکیه کشور همسایه که به عنوان یکی از 3 پایتخت برخوردار از پرسرعت‌ترین اینترنت جهان است، سرعت حدود ٠٥/٦ مگابایت را تجربه می‌کنند.

قطری‌ها هم با سرعت ١٩/٣ کار می‌کنند، بحرین ٣١/٢، سوریه ٥٧/١ و در پاکستان هم اینترنت ٤٦/١ مگابایت سرعت دارد.

اما داستان اینترنت کند ایران آنجا جالب‌تر می‌شود که بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ مصوب اینترنت یک مگابایت در ثانیه برای ایرانی‌ها ماهانه ٤٣٠ هزارتومان اعلام شده است، ولی در کره جنوبی ماهانه حدود ٢ هزار و ٦٤٠ تومان، در ژاپن ١٢٠ تومان، در بلغارستان ٢ هزارتومان و در مولداوی ٣ هزار و ٥٤٠ تومان هزینه دارد. (مبنای محاسبه دلار سه هزار تومانی است)

کد خبر 270984

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ارتباطات و فناوری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha